Vita:Python kezdőknek kurzus

Innen: Ubuwiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Htibi (vitalap | szerkesztései) 2015. február 22., 12:57-kor történt szerkesztése után volt. (Utánanézek + a négyes egész jó.)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ahol terminálparancsot írsz ott tegyél egy szóközt a parancs elé és nem kell a páros. Az első kettőnél átírtam, láthatod az eredményét.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 14., 23:03 (CET)

Szóköz

Elfelejtettem írni, most pótolom. A táblázatos részeknél is a szóközt használd a kódrészletek, parancsok megjelenítésére. Arra kell figyelni, hogy a táblázatalakító jel (|) után új sorban kezd a kódrészletet egy szóközzel indítva. Mivel a Python érzékeny a behúzásokra, legyen gondod arra, hogy minden kódsor elejére tegyél egy plusz szóközt, nem csak az első sor elejére. Egy szakaszban átírtam, kinézetre pont olyan, mint a tied a pre taggal.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 20., 21:54 (CET)


Elnézést a hosszas kihagyásért, most jutottam oda, hogy átnézzem. Kipróbáltam, mindkét leckét át is írtam (így gondoltad?), de nekem ez a keret nagyon nem tetszik. :S

grus (vita) 2015. február 22., 12:14 (CET)

A táblázatos résznél kicsit sok lesz a keretből, ez igaz. :-(
Ráadásul a táblázat háttérbeállításai megegyeznek a másikkal, így nem emeli ki belőle. Hm...
Akkor a táblázatban maradjon, mint volt, főleg, amíg egysoros "kódok" vannak benne. A többsorosnál (ha lesznek), azért még tennék egy próbát majd.
(Nehogy elkezd visszairkálni egyenként, vissza lehet állítani az előző verziót. :-))
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. február 22., 12:32 (CET)
Köszönöm, hogy megnézted, én meg időközen beformáztam még két leckét. Egyre inkább úgy érzem a syntax SyntaxHighlight_GeSHi lenne ide jó, biztos nem lehet meggyőzni az adminokat, hogy rakják fel? :-) grus (vita) 2015. február 22., 12:49 (CET)
Megnéztem, ez benne van alapból a MediaWikiben, csak engedélyezni kellene. Ennek nagy az átfutási ideje, de hátha sikerül megoldani. Utánanézek.
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. február 22., 13:57 (CET)

Esetleg a táblázatot megformázni, hogy elvegye a keretét és a cellák háttérszínét, hogy maradjon csak a kód színezve, keretezve, meg természetesen a táblázat fejléce is maradjon meg így. Mit szólsz? Htibi Üzenj, ha baj van 2015. február 22., 12:39 (CET)

4-es leckében a class="wikitable" helyett a border="0"-t írtam, talán jobb, mint a korábbi. grus (vita) 2015. február 22., 12:55 (CET)
Ez nem is rossz szerintem, nagyon nem vágja el a fejléceket a tartalmi celláktól és a kód maga kiemelődik.
Amíg nem lesz egyéb, használd ezt a megoldást. Nekem jó. :-)
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. február 22., 13:57 (CET)