Ubuwiki:Kocsmafal

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Udi (vitalap | szerkesztései) 2012. április 23., 15:04-kor történt szerkesztése után volt.


Üdvözlünk a Kocsmafalon!
Itt lehet megvitatni az Ubuwiki működését, felteheted kérdéseidet, leírhatod javaslataidat.
Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával
.


Teszt I.

Szóval Próba I.

Wikista Palackposta 2012. március 5., 21:30 (CET)
Pontos pofás próba. :-)
Htibi Üzenj, ha baj van 2012. március 5., 22:14 (CET)
Nagyszerű megoldás. Azért így könnyebb mindenkit érintő kérdést megvitatni, vagy egyszerűen csak tudok róla akkor is, ha esetleg most még nem is érint.Rapfen 2012. március 6., 09:09 (CET)
Pont ezért lett létrehozva, és téged is érintő dolog kapcsán (mappa<>könyvtár) :-)
Htibi Üzenj, ha baj van 2012. március 6., 09:34 (CET)

Síri csend és...

Úgy látszik beköszöntött a tavaszi nyugalom (fáradtság). :-) Htibi Üzenj, ha baj van 2012. március 29., 21:36 (CEST)

Új témakör nem technikai jellegű cikkeknek

Szeretnék majd létrehozni két új cikket: egy szabad szoftveres irodalomjegyzéket, és egy Ubuntu a nagyvilágban címűt. Az előbbibe össze szeretném gyűjteni a szabad szoftver mozgalommal, nyílt forráskód mozgalommal, Ubuntuval kapcsolatos cikkeket, könyveket, interjúkat, hogy ezek egy helyen össze legyenek gyűjtve. Az utóbbiba olyan projektekről írnék cikket, ahol Ubuntut használnak, pl. München Város közigazgatásához használt LiMux projekt, vagy az Avatar rendereléséhez használt Ubuntu szerverfarm.

A kérdés az lenne, hogy az ilyen olvasmányos, nem technikai jellegű cikkeket milyen témakörbe csoportosítsuk vagy hogyan helyezzük el a főlapon?
Udi 2012. április 3., 08:39 (CEST)

A Ubuwiki:Közösségi portál lapon olvasható, hogy mi az Ubuwiki célja. Inkább megmaradnék a problémamegoldásoknál, programbeállítások „elmagyarázásánál”.
Htibi Üzenj, ha baj van 2012. április 4., 20:45 (CEST)
Mivel az egy nem védett lap, ezért ha átszerkesztem, akkor elhárul minden akadály a változtatás elől? :) Viccen kívül arra számítottam, hogy ennek nem kerítünk ekkora feneket, mert az ilyen cikkek nem ütnek el annyira a Wiki céljától, mint mondjuk a fejlesztés oldalai. De akkor felrakom IRC témának, és megkérdezem a feletteseket. Viszont összegyűjtöm ide az indokokat.
A múltkori IRC megbeszélés óta tudjuk, hogy az adatbázishoz korlátozott hozzáférés van, ezért a jelenleg elérhető rendszereket érdemes teljesen kihasználni. Úgy gondolom, hogy a Wiki ne legyen leszűkítve csak a közösségi dokumentációkra, hanem a Wiki célját a technikai képességénél fogva határozzuk meg. Ilyen módon pedig a Wiki alkalmas minden olyan tartalom kezelésére, amihez több szerkesztőnek szeretnénk hozzáférést biztosítani. Ez lehet azért, mert:
Ezek a tartalmak nem igényelnek plusz modulokat, az egyetlen változás az lenne, hogy a kezdőoldalon egy vagy kettő új szakaszt és linket kellene nyitni további aloldalakkal. Ezen kívül érdemes meggondolni, hogy az olyan, kidolgozatlan link gyűjteményeknek helyet adjunk-e, amik időnként felütik a fejüket a fórumban. Úgy gondolom, hogy igen, hiszen pusztán az a tény, hogy ezek a gyűjtemények a Wikin az aloldalakon keresztül hónapok múlva is két kattintással elérhetőek, míg a fórumban az inaktív bejegyzések lesüllyednek és elfelejtődnek. Így ezek a kezdeményezések (bármilyen kis erőforrás is van beleölve) sem vesznek kárba.
Udi 2012. április 23., 15:04 (CEST)
Személyes eszközök