„Ubuwiki:Kocsmafal” változatai közötti eltérés

A Ubuwiki wikiből

(Ismerkedés, első lépések: (új szakasz))
44. sor: 44. sor:
 
:Ez egy Wiki, megoldások gyűjtőhelye. Ha problémád van a géppel, Linuxszal azt a http://ubuntu.hu fórumán tedd fel.
 
:Ez egy Wiki, megoldások gyűjtőhelye. Ha problémád van a géppel, Linuxszal azt a http://ubuntu.hu fórumán tedd fel.
 
:[[Szerkesztő:Htibi|Htibi]] <sup>[[Szerkesztővita:Htibi|Üzenj, ha baj van]]</sup> 2015. december 14., 15:06 (CET)
 
:[[Szerkesztő:Htibi|Htibi]] <sup>[[Szerkesztővita:Htibi|Üzenj, ha baj van]]</sup> 2015. december 14., 15:06 (CET)
 
== Ismerkedés, első lépések ==
 
 
Hello mindenkinek!
 
 
Nem olyan régen, kb. két három napja telepítettem az Xubuntu 14.04-es verzióját.
 
Hogy miért? Mert a Windows 7-em teljesen összöomlott. Le kellett szednem a gépemről. Utána pedig nem tudtam visszatelepíteni. Ezért egy kicsit utánna néztem és... sikerőlt probléma mentesen feltennem az Xbuntut.
 
 
Véleményem szerint egy nagyon jó kis Op. rendszer. Nekem Ex-Windowsosnak nem is olyan nehéz átállnom. Mondjuk vannak dolgok amikben segítségre szorulok, remélem itt is kapok pár választ, habár már küldföldi oldalakat is meglátogattam, de mindig jó ha az ember a saját nyelvén próbál tájékozódni. Amúgy én csak internetzésre, és Skypolásra, illetve néha levél írásra használom a gépemet. A véleményem szerint ezekre a dolgokra tökéletesen megfelel ez a rendszer, most nincs kedvem ezreket kiadni egy W. rendszerért, természetesen, ha legális úton akarja az ember beszerezni, illetve azon parázni, hogy most elbírja-e a gépem, meg most a frissítések, meg ez, meg az...stb.
 
 
Visszatérve a segítségre. A kérdésem az lenne, hogy most be van-e kapcsolva a tűzfal a gépen, vagy be KELL-e kapcsolnom, illetve mivel jár ha ezt megteszem/elmulasztom.
 
Egy angol oldalon azt olvastam, hogy meg kellene tennem, egy másikon, hogy nem. Most oda nem akartam angolul vitatkozni, ezért gondoltam, hogy talán itt választ találok. Annyit talán még lehet, hogy tudni kell, hogy én Online-Bankoláshoz is használom az internetet.
 
 
Ha valaki segíteni tudna ebben a dologban, akkor hálás lennék.
 
 
 
A másik dolog talán mára még az lenne, hogy telepítettem a LibreOffice-t, de valahogy nem jött át. Miután kitöröltem, akkor is megjelent a menüben a szimbóluma. Elég annyi, hogy azt kitörlöm, vagy az azt jelenti, hogy nincs teljesen eltávolítva a program?
 
 
Ha ezekben a kérdésekben egy kis segítséget kapnék, akkor nagyon hálás lennék.
 
 
Szerintem, mára elég is ennyi.
 
 
Várom a válaszokat :)
 
 
Addig is, minden jót!
 

A lap 2016. március 15., 20:34-kori változata

Archive

Archívum


Archív 1 
Üdvözlünk a Kocsmafalon!
Itt lehet megvitatni az Ubuwiki működését, felteheted kérdéseidet, leírhatod javaslataidat.
Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával
.

Kottaszerkesztők

Üdv ismét! Sajnos semmilyen projektben mostanában nem vagyok igazán rendszeresen aktív résztvevő, ezért elnézést, de olyan jellegű mostanában a munkám/életem, hogy ritkán van szabadidőm, de ha igen akkor belelkesülök, csinálok jópár dolgot, aztán hónapokra eltűnök. Előre szóltam :-)

Lényeg: előkerült egyik tárhelyemen (ismét a meghalt Ubuntu Women Hungary oldalról) egy cikk, amit különböző kottaszerkesztők összehasonlításából írtam, főleg amolyan első benyomás, kipróbálás szintjén. Szabad-e ide feltenni? Nagyjából ez lenne, amint lesz időm persze frissítek rajta, hiszen nem egy mai cikk, a LilyPond 2.13-as verzió van benne említve, most már a 2.19-nél tartanak.

grus (vita) 2015. június 18., 10:54 (CEST)

Futtában belenéztem, szerintem inkább az ubuntu.hu-ra tedd fel, blogba. Ott inkább megállja a helyét (nem leírás, telepítési segédlet vagy használati útmutató).
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. június 18., 15:05 (CEST)
Értem, köszönöm, hogy megnézted. Nem tudom ubuntu blogban milyen témák szoktak előfordulni, de utánanézek.
--grus (vita) 2015. június 23., 09:25 (CEST)

Partícionálás után hibát ír ki,de nem tudom orvosolni.

Telepíteném az ubuntut,ha hagyná magát. Lefényképeztem,hogy mit ír ki. Vkinek ötlet? Vmit a wifit nem tudom bekapcsolni rajta. Megtaláltam a beállításokban,de nem engedi onra tenni,és nem is látja a wifinket. Upc. Lenovo laptop. Most vettem. Már meg is bántam. Mivel a képet nem tudom csatolni,hiába nyomok a megfelelő ikonra! Leírom: Feljön egy kis ablak a következő szöveggel: SCSI1 (0,0,0),1.PARTÍCIO (SDA) VFAT FÁJLRENDSZERE /BOOT/EFI PONTRA CSATOLÁSA MEGHIÚSULT. a PARTÍCIONÁLÁST A PARTÍCIONÁLÓ-MENÜBEN FOLYTATHATOD. (Aláíratlan hozzászólás, szerzője: Doma (vita • közreműködései )


Ez egy Wiki, megoldások gyűjtőhelye. Ha problémád van a géppel, Linuxszal azt a http://ubuntu.hu fórumán tedd fel.
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. október 13., 05:01 (CEST)

aspire one d255e kártyaolvasó

Hello nem tudom ki(k)! Lehet nem is jó helyre írom ezt, de majd szól aki szól! Szóval van egy aspire one d255e netbookom ene ub6250 kártyaolvasóval, ami nem működik. Guglizok egy ideje, találtam is megoldásokat, írjam át ezt, írjam, át azt, hozzak létre ilyen-olyan fájlokat, stb.! közben mindenféle hibákat ír ki, megcsinálja, nem csinálja meg, nagyját nem is értem. A lényeg, hogy jó lenne vmi szájbarágós, vagy felettébb egyszerű megoldás, hogy tudjam használni a kártyaolvasót. Köszönöm: Péter

Lásd, mint fentebb (de azért ide is leírom):
Ez egy Wiki, megoldások gyűjtőhelye. Ha problémád van a géppel, Linuxszal azt a http://ubuntu.hu fórumán tedd fel.
Htibi Üzenj, ha baj van 2015. december 14., 15:06 (CET)
Személyes eszközök