„Szerkesztővita:Udi” változatai közötti eltérés

A Ubuwiki wikiből

(Pontosítást kérek.)
(Könyvtár: (új szakasz))
48. sor: 48. sor:
  
 
[[Szerkesztő:Htibi|Htibi]] <sup>[[Szerkesztővita:Htibi|Üzenj, ha baj van]]</sup> 2012. február 13., 16:56 (CET)
 
[[Szerkesztő:Htibi|Htibi]] <sup>[[Szerkesztővita:Htibi|Üzenj, ha baj van]]</sup> 2012. február 13., 16:56 (CET)
 +
 +
== Könyvtár ==
 +
 +
Láttam, hogy bővítetted a Terminál parancsok leírást. Htibinek volt egy olyan kérése felém, hogy ne a könyvtár, hanem inkább a mappa szót használjuk, mert a linux doksikban is ez szerepel. Jó lenne, valami közös nevezőre jutni, és akár az [[Ubuwiki:Közösségi portál]]ra is felvinni, mert így egymást javítgatjuk majd. Melyeket nevezzünk könyvtárnak? A Dokumentumok, a Letöltések, stb., maradhat könyvtár, és csak az alkönyvtárak legyenek mappa névre keresztelve, vagy egyáltalán ne használjuk a könyvtár szót?
 +
A könyvtárszerkezet új oldalra vitele szerintem jó ötlet, akkor itt nem kell bővíteni a továbbiakban. Ha elkészül a bővebb leírás elég lesz ide betenni egy oda mutató linket is.[[Szerkesztő:Rapfen|Rapfen]] 2012. március 4., 20:05 (CET)

A lap 2012. március 4., 20:05-kori változata

Üdvözlet!
Köszöntjük a magyar Ubuntu dokumentációs wikiben, kedves Udi! A magyar Ubuntu dokumentációs wiki célja az Ubuntu legutóbbi stabil és legutóbbi LTS kiadásának használatakor felmerülő problémák megoldásainak összegyűjtése. Ehhez szerkesztéseiddel te is hozzá tudsz járulni. A közreműködéssel kapcsolatos információkat a Közösségi portálon találsz. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! Wikista Palackposta 2011. december 29., 10:54 (CET)

Most nem próbáltam.

Most nem próbáltam, valami gond lehet a szerverrel. A bejelentkezési gondod is innen eredhetett. Később próbáld meg megint. Htibi 2011. december 29., 13:39 (CET)

To do

Bajosan, de tanulom! A Sablondokumentáció nevű sablont se sikerül összekalapálnom, ráadásul az itthoni Wikimen pont azt csinálja, amit kell. Néztem a "To do"-t, az talán még cifrább.

De ha nem jutok előrébb (azért még egy kicsit kínozom :-) ), akkor írok Karmela-nak, hátha tud segíteni.

Még egy kicsit bírjad a sablonmentes életet, négy-öt év múlva, ha addig ki nem hal az Ubuwiki, lesznek sablonok, több is a kelleténél. :-)

Htibi 2012. február 11., 06:41 (CET)


Ha minden igaz beüzemeltem ezt a "todo" sablont. Leírás még nincs (talán lesz), addig is tettem két "tennivalót", példának a telepítős oldalra. A todo doboz jobb felső sarkában van a szerkeszt gomb, ott tudod módosítani.
Htibi 2012. február 11., 07:31 (CET)

Haj, haj!

Szóval, ez egy Wiki. Jóízűen szerkesztgesd, ha valami nincs, megcsinálod (ha tudod). :-)

Komolyra fordítva. Elég kevés tapasztalatom van nekem is, csak tanulgatom. A sablonkészítés elég cifra mulatság, még egy Wikipédiáról átvett kész sablon beüzemelése is. Ha találsz egy sablont más wikin, ami megfelelne akkor vagy áthozod ide, vagy írsz nekem (egy linket a sablonról), vagy Karmela-nak (ha tud szívesen segít ő is).

Folyamatban van egy kis "fejlesztés", illetve a lehetőségek bővítése sablonügyben, de az is csak a hozzáértők munkáját fogja megkönnyíteni. (Remélem a héten összejön, mert a Sablondokumentációs sablon se megy rendesen.) Egyúttal a regisztrációt is megnehezítjük a spamrobotoknak.

Htibi 2012. február 13., 14:05 (CET)

Javaslat, kategória.

Írd csak le, hogy milyen kategorizálást gondoltál el. És ezek automatizálásán mit értesz? A vitalapomra. Még nem igazán értem, hogy mire lenne szükséged.

Ha egy szócikknek adsz egy kategóriát, az megjelenik ott. De csak ennyi az automatikus benne. Te, vagy a szerkesztője kell odaírja a kategóriát. Botok nincsenek az UbuWikin, és nagy valószínűséggel nem is lesznek.

Htibi Üzenj, ha baj van 2012. február 13., 16:29 (CET)


Nézegettem azt a galenosmed képet. Valami hasonló sablont biztosan össze lehet ütni. Írd meg, hogy pontosan mi kellene bele (Státusz, Felelős, stb.), és megpróbálok összekalapálni valamit, amíg várom a fejlesztések beüzemelését a másik oldalról.

Htibi Üzenj, ha baj van 2012. február 13., 16:56 (CET)

Könyvtár

Láttam, hogy bővítetted a Terminál parancsok leírást. Htibinek volt egy olyan kérése felém, hogy ne a könyvtár, hanem inkább a mappa szót használjuk, mert a linux doksikban is ez szerepel. Jó lenne, valami közös nevezőre jutni, és akár az Ubuwiki:Közösségi portálra is felvinni, mert így egymást javítgatjuk majd. Melyeket nevezzünk könyvtárnak? A Dokumentumok, a Letöltések, stb., maradhat könyvtár, és csak az alkönyvtárak legyenek mappa névre keresztelve, vagy egyáltalán ne használjuk a könyvtár szót? A könyvtárszerkezet új oldalra vitele szerintem jó ötlet, akkor itt nem kell bővíteni a továbbiakban. Ha elkészül a bővebb leírás elég lesz ide betenni egy oda mutató linket is.Rapfen 2012. március 4., 20:05 (CET)

Személyes eszközök