Szerkesztővita:Htibi

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Udi (vitalap | szerkesztései) 2012. február 13., 18:54-kor történt szerkesztése után volt.

Archive

Archívum


  1. 2011. évi termés

Akkor itt lehet „veszekedni” velem, mint „szerkesztővel”! :-)


User:Arushi86 összes művei

Nagyon eltévedt. Azonnal törlendő minden szerkesztése. Wikista Palackposta 2012. január 31., 10:37 (CET)

Megtörtént. Kelemeng 2012. január 31., 13:19 (CET)

Conky

A lap hossza a wikiszoftvernek nem probléma; asszem. Soha nem találkoztam olyannal, hogy tiltakozott volna. De a Conky használata Ubuntu alatt szócikket szakaszokra kellene tagolni a jobb áttekinthetőség érdekében. Ha minimum négy szakasz van, akkor a cikk elején automatikusan megjelenik egy Tartalomjegyzék. És van egy ilyen trükk: ___TOC__, minek hatására akkor is lesz Tartalomjegyzék, ha nincs ki a négy szakasz. Üdv! Wikista Palackposta 2012. február 1., 18:34 (CET)

P.S.: mint látod, egy ubuwikis cikket nem kell külső linkkel hivatkozni. Két-két szögletes zárójellel belső hivatkozás jön létre. -- OA

Segítség:Szerkesztés

Hát ez nehéz kérdés. A Segítség:Szerkesztés lapot létre kell hozni. A Wikipédia hasonló lapja minta lehet, de valamennyire át kell írni, gondolom, ubuwikisíteni kell. Az egyelőre üres lapon el lehet helyezni egy utalást; megteszem. Aztán majd csak létrehozza a lapot valaki. Alkalmasint be kell másolni. A Wikipédia szövegei szabadok, szabadon másolhatók és átírhatók, ugyanazt a CC licencet használják, mint minden rendes linux. Csak feltüntetendő a tartalom eredete. Wikista Palackposta 2012. február 1., 22:29 (CET)

Azonnali sablon

A sablon elsősorban az olvasóknak szól. Ha vannak. Wikista Palackposta 2012. február 2., 10:10 (CET)

Scroll

Oké! Te értesz hozzá, én csak áthozom ezeket innen-onnan. Wikista Palackposta 2012. február 4., 11:11 (CET)

Előléptetés

Mától Htibi admin, szépen beszéljetek vele, különösen a spammerek :).

Gratuláció

Gratulálok az előléptetésedhez. Ahogy nézem az előzményeket, lesz munkád bőven. :-) Sok sikert! De ne felejtsd el kijavítani az elején a "szerkesztővel"-t. Az admin mégiscsak Isten után a második.  :-) Jó munkát és kitartást! Rapfen 2012. február 4., 15:21 (CET)

Köszönöm.

Htibi 2012. február 4., 15:45 (CET)

Spam-kérdés

Előre jelzem, hogy semmi tapasztalatom nincs a Wiki-szerkesztésben. Most tanulgatom. De az mindjárt elején szembetűnő volt, hogy komoly probléma a spam. Napi szinten ad munkát nektek. Más oldalaknál láttam, hogy apróbb feladatok megoldásával, vagy captcha kóddal próbálják elejét venni a kéretlen regisztrációnak. Itt ez nem megoldható? Esetleg ellenkezik a Wiki elveivel, vagy technikai oka van? Nem lehetne a regisztrációnál plussz kérdéssel kiegészíteni a listát, például egy speciálisan magyar kérdéssel, hiszen nekem úgy tűnik, magyar tudással nem rendelkező személy, vagy ami sokkal valószínűbb, robot a ludas? Gondolom más wiki oldalakon is létezik ez a probléma, ott sem tudták megoldani? Pl. az Arch-osok wikije. Vagy sajnos a Wiki ezzel jár. Bocs, ha sületlenséget kérdezek, de erős bennem a kíváncsiság. Rapfen 2012. február 4., 17:02 (CET)

Sablondokumentáció

Mindenestül egyetértek, de ennek sem vagyok mestere. Az Unciklopédián is vannak ilyenek, azt sem én csináltam, de az is a Wikipédiából ered. Talán segít: itt leled meg. Üdv! Wikista Palackposta 2012. február 5., 11:06 (CET)

Teszt

Igen az lenne a cél. De valahol mindig elszúrom. Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:13 (CET)

P.S.: látom, adminjogot kaptál. Hurrá! Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:14 (CET)

Re: egy admin - nem admin. Fájhat a hasa, beleunhat, meg egyéb vismajorok. Az azonnali sablonról: majd megkérek valakit, aki kirázza a kisujjából az ilyeneket. Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:31 (CET)

Re: botra ehhez nincs szükség. (Amúgy esélyem sincs még megtanulni sem, hogy hogyan kell egy botot programozni, üzemeltetni. De azt tudom, hogy bajokat is lehet velük okozni). Csak jól kell megcsinálni a sablont. Egyszerűen nem volt érkezésem megkérni valakit. Itt találsz egy működő azonnali sablont, onnan próbálkoztam (már másodszor) az átvétellel, de nem jött össze. Pedig működnie kéne. Hátha neked sikerül. Wikista Palackposta 2012. február 8., 17:23 (CET)

Küldtem egy emailt annak, aki az unciét megcsinálta. Várás :-) OA

Ha van valami, írjatok a vitalapomra, mert akkor kapok egy emailt, és, feltéve persze, hogy tudok, szívesen segítek. Karmela posta 2012. február 8., 22:11 (CET)

Hiányos

A sablon tetszetős. Ha lenne főnök, azt mondanám neki, hogy bólintson rá. De valami nagyon nem stimmel még... Wikista Palackposta 2012. február 10., 16:58 (CET)

Kezdem elveszteni a fonalat. Egy apróságot viszont értek: [[Kategória:Sablonok|H]]. Így sorolt be H-hoz, és nem S-hez. Wikista Palackposta 2012. február 10., 18:18 (CET)

To do sablon

Tudtok Wikistával készíteni egy olyan todo sablont, mint ami a Wikipedián van? Próbáltam az ottani sablon forrását átmásolni, de nem jött össze
Udi 2012. február 10., 23:19 (CET)


Szuper, tökéletesen működik, köszönöm szépen :)!
Udi 2012. február 11., 15:00 (CET)

Képjog

Ez nem wikikérdés, hanem szerzői jogi kérdés. Ez áll ott:

Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported licenc alapján használható fel.

Vagyis lenyúlható. Csak fel kell tüntetni a forrását. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:18 (CET)

Feltöltöttem .png-ben. .svg-t az Ubuwiki nem fogad el. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:23 (CET)

A Wikimedia Commonsra, és nem a magyar Wikipédiára hivatkoztam forrásként, hiszen a Commons az összes, bármilyen nyelvű wikipédiák közös médiatára. A magyar Wikipédia is közvetlenül onnan linkeli. Az Ubuwiki ezt nem tudja megtenni, mert nem egy Wikipédia, csak a Mediawiki szoftvert használja ő is. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:34 (CET)

Új ubuntu.hu portál: javaslatok

Olyan kérdésem lenne, hogy az új ubuntu.hu portálra érkező javaslatokat hogyan lenne érdemes megvalósítani? Azt szeretném megoldani, hogy egy bárhova beszúrt (belinkelt) javaslat azonnal megjelenne (linkelődne) a Javaslatok oldalon, ha elutasításra, elfogadásra vagy alkalmazásra kerül, akkor pedig átkerül a Javaslatok elfogadva vagy a Javaslatok alkalmazva oldalakra. Gondolom ehhez elég 3 kategóriát létrehozni, és a gyűjtőoldalakat átirányítani a kategóriák kilistázó oldalára.

Másik dolog, hogy valószínűleg az új ubuntu.hu portál fejlesztésének nyomon követése itt a Wikin fog zajlani. Ehhez jó lenne nekünk egy feladatok sablon, amit elláthatnánk olyan adatokkal, mint pl. felelős, státusz (tervezés alatt, kidolgozás alatt, megoldva), prioritás, ráfordított idő, tervezett idő stb., mintának a redmine feladatkezelését gondoltam. A kérdés az, hogy ilyen kérésekkel lehet-e titeket terhelni, vagy a saját erőforrásainkból bővítsük a Wikit? Azért kérdezem, mert a Wiki felfuttatása is folyamatban van, és nem szeretnék tőletek erőforrást rabolni, és ha kialakul egy webfejlesztő csapat, akkor ez igazából számunkra testhezálló, és akkor a projekt indulása elé betervezzük az ilyen feladatokat is.

Udi 2012. február 13., 13:30 (CET)

Annyi automatizmus elég nekem, ha kézzel berakom a szócikkbe a kategóriát, akkor megjelenjen a kategóriaoldalon. A következő kategóriákra lenne szükség: Javaslat, Javaslat elfogadva, Javaslat alkalmazva. Ezekhez van már hasonló nevű link az Új ubuntu.hu portál oldalon, azokat gondolom át lehet írni/irányítani, hogy azok legyenek a kategóriaoldalak, tehát ott jelenjenek meg a szócikkek. A Javaslatok oldalt akár lehet is törölni, Sevoir javaslatát lementettem, majd létrehozok neki úgy szócikket.

Udi 2012. február 13., 17:54 (CET)
Személyes eszközök