Szerkesztővita:Grus

Innen: Ubuwiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Grus (vitalap | szerkesztései) 2015. április 15., 05:34-kor történt szerkesztése után volt. (→‎SyntaxHighlight_GeSHi)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlet!
Köszöntünk a magyar Ubuntu dokumentációs wikiben, kedves Grus! A magyar Ubuntu dokumentációs wiki célja az Ubuntu legutóbbi stabil és legutóbbi LTS kiadásának használatakor felmerülő problémák megoldásainak összegyűjtése. Ehhez szerkesztéseiddel te is hozzá tudsz járulni. A közreműködéssel kapcsolatos információkat a Közösségi portálon találsz. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! Htibi Üzenj, ha baj van 2014. november 1., 11:38 (CET)

Elérés

Szia.

Elérsz az ubuntu.hu-n is, de itt is. A vitalapomra írsz (mint én most neked), és akkor kapok egy levelet. Az aláírásomban van egy közvetlen link a vitalapomra.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 14., 22:41 (CET)

Szerkesztés

Használd az előnézetet, mielőtt mented, így sok hibát ki lehet javítani, és nem lesz egy kilométeres „Friss változtatások” lista plusz-mínusz néhány betű miatt. Ráérsz menteni a végén. Ha egy nagyobb mennyiségű szöveget viszel be egyszerre, akkor mentsd egyszer, hogy egy esetleges wiki-bibi, vagy netprobléma miatt ne vesszen el, aztán a javítgatásokat előnézettben nézegesd, majd ha minden kész mentsd.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 14., 23:12 (CET)

Rendben, jogos. Wikiken már dolgoztam, csak kicsit rossz volt a netünk hétvégén és ezért csináltam a szerkesztéseket inkább szekciónként, de legközelebb figyelek majd jobban rá. Láttam a kocsmafalon a válaszokat. A Python kurzust akkor hogy vigyem fel a továbbiakban? Egy oldalként a 9 lecke (ennyi van összesen) szerintem sok, szedjem külön oldalakra? grus (vita) 2014. december 15., 08:42 (CET)

Egyben szerintem nagyon sok. A Wikinek nem, az elboldogul vele, de az olvasónak már igen. (Az internetezők 99%-a utálja a görgetést, ha bevallja, ha nem. :-D)
Szerintem hozz létre egy oldalt, ahol bemutatod, megadod, hogy honnan, kik, miért, kiknek és belinkeled ide sorba a kilenc "leckét" (amelyek egy-egy oldalon vannak).
Wikista a rendes "wikista" ezen a vidéken, hátha ő tud valami jobbat. (Azon gondolkodom, hogy al-lapokra is lehetne tenni a leckéket, de nem biztos, hogy jó megoldás lenne.)
Kilóg a wikiből a tanfolyam jelleg miatt, de ezen most ne akadjon fenn senki.
Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 15., 15:00 (CET)

Egyetértek. Kieg.: minden lap végére jó lenne tenni egy pár szavas infót belső linkkel az összes többi cikkre. Valahogy így:

Lásd még (v. további leckék):
stb.
Wikista Palackposta 2014. december 15., 17:31 (CET)

Szóköz

Írtam ide szóközügyben, nézd meg: Vita:Python_kezdőknek_kurzus

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 20., 21:57 (CET)

Tartalomjegyzék

A tartalomjegyzéknek az elején a helye, ne tegyél semmit elébe, illetve ne kényszerítsd a szócikk szövegrészei "közé".

Htibi Üzenj, ha baj van 2015. április 14., 19:12 (CEST)

Ok, javítottam.--grus (vita) 2015. április 15., 07:32 (CEST)

SyntaxHighlight_GeSHi

Sajnos még semmi fejlemény ez ügyben (igaz, hogy én sem zargattam a kompetens személyeket túl sűrűn :-(). Megpróbálom megmozgatni az állóvizet.

Htibi Üzenj, ha baj van 2015. április 14., 19:19 (CEST)

Semmi gond, köszönöm, hogy jelezted. Nekem sem volt nagyon időm foglalkozni mostanában a dologgal. Viszont a Python kezdőknek kurzus minden leckéje felkerült, legfeljebb majd apróbb javítgatások várhatóak. --grus (vita) 2015. április 15., 07:34 (CEST)