Szerkesztővita:Grus

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Htibi (vitalap | szerkesztései) 2014. december 15., 15:00-kor történt szerkesztése után volt.

Üdvözlet!
Köszöntünk a magyar Ubuntu dokumentációs wikiben, kedves Grus! A magyar Ubuntu dokumentációs wiki célja az Ubuntu legutóbbi stabil és legutóbbi LTS kiadásának használatakor felmerülő problémák megoldásainak összegyűjtése. Ehhez szerkesztéseiddel te is hozzá tudsz járulni. A közreműködéssel kapcsolatos információkat a Közösségi portálon találsz. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! Htibi Üzenj, ha baj van 2014. november 1., 11:38 (CET)

Elérés

Szia.

Elérsz az ubuntu.hu-n is, de itt is. A vitalapomra írsz (mint én most neked), és akkor kapok egy levelet. Az aláírásomban van egy közvetlen link a vitalapomra.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 14., 22:41 (CET)

Szerkesztés

Használd az előnézetet, mielőtt mented, így sok hibát ki lehet javítani, és nem lesz egy kilométeres „Friss változtatások” lista plusz-mínusz néhány betű miatt. Ráérsz menteni a végén. Ha egy nagyobb mennyiségű szöveget viszel be egyszerre, akkor mentsd egyszer, hogy egy esetleges wiki-bibi, vagy netprobléma miatt ne vesszen el, aztán a javítgatásokat előnézettben nézegesd, majd ha minden kész mentsd.

Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 14., 23:12 (CET)

Rendben, jogos. Wikiken már dolgoztam, csak kicsit rossz volt a netünk hétvégén és ezért csináltam a szerkesztéseket inkább szekciónként, de legközelebb figyelek majd jobban rá. Láttam a kocsmafalon a válaszokat. A Python kurzust akkor hogy vigyem fel a továbbiakban? Egy oldalként a 9 lecke (ennyi van összesen) szerintem sok, szedjem külön oldalakra? grus (vita) 2014. december 15., 08:42 (CET)

Egyben szerintem nagyon sok. A Wikinek nem, az elboldogul vele, de az olvasónak már igen. (Az internetezők 99%-a utálja a görgetést, ha bevallja, ha nem. :-D)
Szerintem hozz létre egy oldalt, ahol bemutatod, megadod, hogy honnan, kik, miért, kiknek és belinkeled ide sorba a kilenc "leckét" (amelyek egy-egy oldalon vannak).
Wikista a rendes "wikista" ezen a vidéken, hátha ő tud valami jobbat. (Azon gondolkodom, hogy al-lapokra is lehetne tenni a leckéket, de nem biztos, hogy jó megoldás lenne.)
Kilóg a wikiből a tanfolyam jelleg miatt, de ezen most ne akadjon fenn senki.
Htibi Üzenj, ha baj van 2014. december 15., 15:00 (CET)
Személyes eszközök