Szerkesztővita:Esőkirály

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Esőkirály (vitalap | szerkesztései) 2012. január 24., 12:14-kor történt szerkesztése után volt.

Üdvözlet!
Köszöntjük a magyar Ubuntu dokumentációs wikiben, kedves Esőkirály! A magyar Ubuntu dokumentációs wiki célja az Ubuntu legutóbbi stabil és legutóbbi LTS kiadásának használatakor felmerülő problémák megoldásainak összegyűjtése. Ehhez szerkesztéseiddel te is hozzá tudsz járulni. A közreműködéssel kapcsolatos információkat a Közösségi portálon találsz. A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést! Htibi 2012. január 24., 08:40 (CET)

Terminálparancsok

A terminálba írandó parancsokat nincs miért képekkel mutasd. Formázd meg az adott parancsot, és aki akarja használni, akár ki is másolhatja (kisebb az elgépelés esélye). A képekről ugyanezt nem tudja megcsinálni. :-)

Például a következő rész (idézve tőled) így nézne ki:

A programot könnyen telepíthetjük a csomagkezelőből, vagy terminálban adjuk ki a

sudo apt-get install conky

parancsot. (Amennyiben terminálból telepítjük, kérni fogja a root jogosultsághoz szükséges jelszót, amelyet gépelés közben nem látunk!)

A parancs formázása pedig ez lenne (a kettőspont behúzza egy kicsit):

:<code>sudo apt-get install conky</code>

A szerkesztésben használható „finomságokról” itt tudhatsz meg többet.

Tisztelettel, Htibi 2012. január 24., 09:09 (CET)


Köszönöm a segítséget, még új vagyok itt. :) Amint lehet javítom ill. bővítem a leírás.

Üdvözlettel: Esőkirály 2012. január 24., 11:14 (CET)

Személyes eszközök