Oracle Java és Java böngészőbővítmény telepítése

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Htibi (vitalap | szerkesztései) 2012. szeptember 20., 09:39-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Bevezetés

A Lucid Lynx megjelenésével változások történtek a Java futtató- és fejlesztőkörnyezetben: az egykori Sun által fejlesztett Java csomagjai a Canonical partner tárolóba kerültek át. Akinek nem felel meg az Ubuntu által szállított Java, a dokumentáció segítségével telepítheti.

A tároló engedélyezése

Indítsa el a Rendszer → Adminisztráció → Szoftverforrások alkalmazást. Az Egyéb szoftver lapon jelölje be mindkét jelölőnégyzetet, majd kattintson a Bezárás gombra.

A Szoftverforrások Egyéb szoftver lapja

Megjelenik egy párbeszédablak, hogy a megváltozott szoftverforrások miatt a csomaglisták frissítése szükséges. A csomaglisták frissítése után a program automatikusan bezárul.

Ezután elindíthatja a Szoftverközpontot, és a csomagok keresése után telepítheti azokat.

Java csomagok az Ubuntu Szoftverközpontban

Java böngészőbővítmény

Indítsa el a csomagkezelő alkalmazást, keresse meg, és telepítse fel az icedtea6-plugin csomagot. Ez automatikusan letölti a szükséges függőségeket is. Amennyiben ez nem működik megfelelően, telepítheti a sun-java6-plugin csomagot is, amely a partner tárolóból érhető el.

Személyes eszközök