MPlayer telepítése

A Ubuwiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Wikista (vitalap | szerkesztései) 2016. május 24., 12:22-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

MPlayer telepítése

Az MPlayer egy rendkívül közkedvelt, magyar fejlesztésű médialejátszó alkalmazás. Ha egy állományt nem tud lejátszani a videólejátszójával, mindenképpen érdemes megpróbálni MPlayerrel is. A program használatához telepítse a csomagkezelő segítségével az mplayer csomagot.

Az MPlayer parancssoros alkalmazás. Többféle grafikus felhasználói felület érhető el hozzá a különböző platformokra, Unix, Linux, Mac OS X alapú operációs rendszerekre, illetve Windows alatt a hivatalos grafikus frontend a GMPlayer. Más grafikus felületek is elérhetőek a legtöbb platformra. Így például az SMPlayer (Linux és Windows), NMC player (Windows), és MPU (Windows).

Az MPlayer támogat sokféle médiaformátumot, ezen felül képes a médiafolyamokat, internetrádió, -tévé adást fájlba menteni.

Smplayer

Az Smplayer egy komplett grafikus felület az mplayer számára. Tucatnyi audio- és videó formátumot támogat beépített dekóderek, illetve pluginok segítségével. Automatikusan megkeresi és letölti a feliratokat. Egyszerű felület jellemzi, és egy YouTube videó kereső és letöltő is települ vele együtt. A Synaptic segítségével egyszerűen telepíthető.

Személyes eszközök