Kezelőfelületek

Innen: Ubuwiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Rapfen (vitalap | szerkesztései) 2015. szeptember 11., 13:06-kor történt szerkesztése után volt. (Csinosítgatás :-) Bocs!)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A grafikus felhasználói felület (grafikus felhasználói interfész (angolul graphical user interface: GUI) a számítógép és ember közti kapcsolatot megvalósító elemek összessége, melyek a monitor képernyőjén szöveges és rajzos elemek együtteseként jelennek meg. A grafikus felhasználói felületeken alapvető szerepe van a mutatóeszközök, például az egér használatának.

A leggyakoribb grafikus felhasználói elemek az ablakok, menük, választógombok, jelölőnégyzetek és ikonok, valamint a mutatóeszközhöz kapcsolódó egérkurzor.

Ubuntu

Az alapértelmezett Unity felhasználói felület nem mindenkinek tetszik. Azonban minden további nélkül lehetséges átváltani GNOME, Xfce, LXDE vagy KDE felületekre is.

Az Ubuntu alapértelmezett tárolóiból ezek könnyedén telepíthetőek. Már elérhetjük benne a MATE grafikus környezet is, amely az évek óta elfelejtett GNOME 2 „fork”-ja.

A Linux iránt érdeklődők előtt a Linux Mintből a MATE már ismerős lehet.

Forrás

Baustelle-mittel.png Ez a lap sajnos még nagyon rövid („csonk”). Segíts te is, hogy megfelelő tartalmú cikk legyen belőle!