Javaslat a kommunikációra

A Ubuwiki wikiből

  • Udi 2012. február 13., 11:45 (CET): A munkafolyamatnál felvázolt lehetőségek alapján szerintem a kommunikáció legyen nyílt, és a fő csatorna maradjon a Wiki, szépen formázható, jól követhető, akár a dokumentációt is tudja pótolni. Viszont nézzünk utána, hogy a feladatok kezelését hogyan lehet automatizálni, vagy egyszerűsíteni: pl. feladatokat sablonosítani, határidőket kijelezni, figyelmeztetni ha csúszás van stb. Htibi és Wikista a sablonokban tudnak segíteni, de nem leterhelő-e ez nekik, hiszen a Wiki felfuttatása is folyamatban van? A gyors megbeszélésekhez használjuk a Freenode jól bevált ##ubuntu-hu-jam csatornáját, akár egy nyitó megbeszélést is tarthatunk ott, ahol gyorsan meg lehet vitatni a javaslatokat.
  • ricsipontaz Jók az ötletek, viszont szerintem egy levelezőlistára mindenképp szükség lenne.
  • Egon Szerintem is levelezőlista fontos ott nyomon lehet követni az összes beszélgetést plusz ott a googlegroups még dokumentumokat is meglehet egymással.


  • egooon javaslata: valamilyen online projekt kezelő app-t kellene találni van 1 magyar és 1 angol csak mindkettő fizetős, de van 30 napos próbaverzió belőle. Co3App és BaseCamp az utóbbit javasolták.
  • Udi 2012. február 14., 13:42 (CET): projektmenedzsment szoftverből is bőven van nyílt forráskódú alternatíva: Trac, Redmine (ilyet használunk egy betegnyilvántartó fejlesztésére), WebCollab (ilyet használunk a Wesnoth portálon a fordítások kiosztásához), Zimbra Open Source (ebből van fizetős is). Ha ilyet választunk, akkor még az is kérdés, hogy milyen szerveren helyezzük el, és ki tartja karban, az ubuntu.hu VM-en már van Drupal, Wikimedia és Ilias, ezek mellé jönne be pluszban még egy szoftver.
  • Nem vagyok a csapatban és csak véletlenül jártam erre, de tudok nektek javasolni egy jól használható projektkezelőt, hátha jól jön: projectpier.org - sipiatti
Személyes eszközök