Vita:Javaslat a kommunikációra

A Ubuwiki wikiből

Ennek a lapnak nem a cikkek között, hanem a Közösségi portálon a helye. Vagy létre lehet hozni egy Kocsmafalat, illetve Javaslatok lapot, és ott. Szóval más névtérbe való. --Wikista Palackposta 2012. február 14., 11:45 (CET)


Az "Új ubuntu.hu portál" szervezése/tervezése itt folyik. Ez a lap (és még van egy néhány) oda tartozik Kategória:Új ubuntu.hu. Egy ideig talán jó lesz ez a megoldás, hogy ne "szóródjon" szét az egész UbuWikin a dolog. Tulajdonképpen ha elkészül egy új ubuntu.hu, ez az egész szócikkcsoport feleslegessé válik. Ha tudsz egy olyan megoldást, amivel elkülöníthető az egész a többi szócikktől (de megmarad az, hogy aki szeretne csatlakozni, vagy ötlete van, az tudja szerkeszteni, hozzátenni), az jó lenne.

Htibi Üzenj, ha baj van 2012. február 14., 12:22 (CET)

A névtereket a címben szereplő kettőspont különbözteti meg egymástól. Csak a szócikk névtér nem használ kettőspontot. Van szerkesztői névtér, (Szerkesztő:Akárki), sablonnévtér (Sablon:Akármi), Ubuwiki névtér (Ubuwiki:Akármi), stb. Ezek egymástól való elkülönítése, szerintem nagyon értelmes, tiszta dolog. Egy megbeszélést, mint ezt a Javaslat a kommunikációra címűt nagyon nem helyes a szócikkek közé ömleszteni, mert ez egyéb. Tényleg érdemes lenne alaposan megérteni a Wikipédia idevágó leírását erről (fentebb belinkeltem). Wikista Palackposta 2012. február 14., 16:30 (CET)
Ennek az egésznek a megértése azért beletelik egy kis időbe, szóval azt ne várd el tőlem/tőlünk, hogy hiba nélkül csináljuk. :-)
Erre tudnál valami megoldást, ismétlem önmagam: Ha tudsz egy olyan megoldást, amivel elkülöníthető az egész a többi szócikktől (de megmarad az, hogy aki szeretne csatlakozni, vagy ötlete van, az tudja szerkeszteni, hozzátenni), az jó lenne.
Vagy az is egy megoldás amit Udi emleget itt lentebb: "Új ubuntu.hu portál:Célja". És akkor minden ehhez kapcsolódó lapot így kereszteljenek el.
Érzésem szerint maga a Wiki nem igazán erre van kitalálva, de valahogy túl kellene élni a dolgot, lehetőleg minél kevesebb felfordulással.
Htibi Üzenj, ha baj van 2012. február 14., 17:34 (CET)
Az Ubuwiki mostani névterei közül talán az Ubuwiki névtérbe férne bele, de igazán oda sem, mert nem magáról a wikiről folyik a megbeszélés. Új névtérhez viszont módosítani kell a LocalSettings.php-t, ehhez meg kell kérni egy olyan embert, akinek van hozzáférése a szerverhez. Elvileg viktorbpnek és Sevoirnak van már hozzáférése, írok Sevoirnak, hogy ha tényleg úgy gondolta, hogy a Wikire költözzön át a tervezés, akkor hozza létre az új névteret.
Udi 2012. február 14., 19:11 (CET)
Nincs hozzáférésük *még*. Folyamatban van az ügy. A wiki piszkálásához amúgy nem lesz joguk, mert az egy másik gépen lakik. Ha adminolni kell, akkor nekem írj. (vagy írhatsz közvetlenül atyának is) Kelemeng 2012. február 14., 20:01 (CET)
Egyébként egyetértek a névtér bevezetésével. Egyezzetek meg valamiben és megcsináljuk. Az én javaslatom az ilyen (hátha lesz még más is :)) általános egyéb kategóriás lapok csoportosítására: Közösség Kelemeng 2012. február 14., 20:06 (CET)
Ezzel várjuk meg Sevoirt, ha a feladatokat is a Wikin tároljuk, akkor lehet 5-6 új lap, de akár még 15-20 extra lap is (ha tényleg egyedi fejlesztésben gondolkodnak). Ennyi lapnak nem túl általános egyetlen Közösség névtér? Lehetne mondjuk Portál fejlesztés vagy Fejlesztés.
Udi 2012. február 14., 21:42 (CET)

Hát egy ilyen névtér például van: Ubuwiki:Közösségi portál. És elérhető a balodali menüből. :-) Wikista Palackposta 2012. február 14., 20:14 (CET)

  • Kétszer is rám szerkesztettél, nem tudtam menteni. :-( Egyébként pont ezt akartam írni, a javaslatod nélkül :-) Htibi Üzenj, ha baj van 2012. február 14., 20:09 (CET)
  • Az Ubuwiki névteret említettem, de ez az egyik alapértelmezett WikiMedia névtér, mégpedig a meta, a projekt nevét kapja, a Wikipedián a Wikipedia névtér a megfelelője. Ha nektek jó, hogy nem csak a wikivel kapcsolatban kerülnek ode dolgok (ha tényleg itt zajlik majd a fejlesztés lekövetése, akkor gondolom a feladatok is), hanem az egész közösséggel kapcsolatban, akkor legyen ez, de ez sem legjobb hely neki szerintem.
    Udi 2012. február 14., 21:42 (CET)

Sevoir úgy gépelt néhány címet, hogy: "Új ubuntu.hu portál:Célja", ebben az esetben ez is névtérnek számít, és ilyen címmel hozzuk létre az Új ubuntu.hu portálhoz tartozó tartalmakat, vagy csak az számít névtérnek, amit a Wikimedia felismer, és az ilyen című tartalmak továbbra is sima szócikkek?
Udi 2012. február 14., 15:35 (CET)

Hát nem. Ez nem névtér. (Egyelőre) csak kuszaság. Wikista Palackposta 2012. február 16., 15:48 (CET)

Személyes eszközök