Szerkesztővita:Htibi/Archív03

A Ubuwiki wikiből

Archive
Ez egy korábbi vitákat és beszélgetéseket tartalmazó archiv vitalap. Ne változtass rajta. Ha fel akarsz éleszteni egy itt szereplő vitát, beszélgetést, az aktuális vitalapon tedd!

Boldog új évet mindenkinek!

Mily nagy megtiszteltetés!

Ez más internetes oldalakon nem jellemző. Hiába írom át mindenhol a nevemet bakonaky, mégis a megszólításokban nagybetűvel szerepel! Ezt már a tegnapi regisztrációmkor megfigyeltem. Pedig a nevem simán csak bakonaky. (lehet ez is egy autómata practika. No de azért ...!) Annyira új vagyok itt, hogy azt sem tudom kinek írom e sorokat. Hogy hova kerül, ki olvassa. Nincs időm, se energiám elolvasni minden apróbetűs írást, ezért, kérem segítsen valaki! Lassu felfogásommal nem értem ez az egész ubuntu fórum más mint a többi. Ha lenne egy szótár valahol, mert pl: ez a "szerkesztés" hát ez számomra új és kissé visszataszító.

De mindez nem számít! Majd belejövök. Csak kicsit lassabban mint más. (Aláíratlan hozzászólás, szerzője: Bakonaky (vita • közreműködései )


Kösz!

Jól tetted. Hebehurgya, slampos véletlen volt, hogy otthagytam azt a sablont. A copypaste bosszúja. Face-smile.png Wikista Palackposta 2013. január 28., 10:33 (CET)

Üdv2

Az Üdv2 sablon csak egy plusz mondattal különbözik az Üdv sablontól. Ezzel: Ha van hozzá kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon. És ad is hozzá egy belső linket az üres szerk.lapra. Wikista Palackposta 2013. február 10., 11:42 (CET)

Ötlet

Na nem kell nagy dologra gondolni, inkább csak két javaslat. Sajnos nagyon lassan kerülnek fel a cikkek. Az utóbbi időben is inkább csak biztatásra készültek. Nem lehetne neki nyitni egy fórumtémát az ubuntu.hu-n? Egyrészt felhívás, másrészt a wiki reklámja az új 10000 tagnak. Ráadásul akár javaslatot is lehetne tenni (ott) arra, hogy milyen témák hiányoznak. Hátha vágyat érezne valaki, hogy megírja. Sajnos még kevés aktív szerkesztője van a wikinek, ezért – ez az én véleményem – kellene egy kis koordináció. Egy lista, amiből lehet csemegézni, hátha azt érzi valaki, hogy ezt én is meg tudom tenni. Illetve, még azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy az elkészült szövegekbe linkekké alakítani kulcsszavakat (ami még nem létező lapokra mutat), hogy lássuk mi hiányzik a megértéshez. Sajnos ez az ötletszerű cikkírás ilyen kevés aktív szerkesztőnél nagyon lassan megy,

Valahogy kéne lökni egyet rajta.

Példa: A leírásokban sokszor szerepel az fstab fájl. De nincs oldal arról, hogy mi az, hol van, mire szolgál, hogyan lehet szerkeszteni. Persze megtalálható, mert ott a Google, ott az oldal keresője, stb. De itt egy helyen, egy kattintással mehet át, és magyarul lenne. Nem mindenki akar egy ilyenért órákat keresgéléssel tölteni.

Persze most több év munkájáról beszélek.

--Rapfen 2013. december 19., 08:46 (CET)

fstab: innen össze lehet szedni, átírni, és ha kell, korszerűsíteni: HupWiki Aki akarja, és ért hozzá (én nem). Wikista Palackposta 2013. december 21., 17:53 (CET)

Ha már javasoltam és nagy volt a szám, akkor a lap első változatát létre is hoztam, most már csak valami profinak kellene lektorálnia, finomítania. Nem tudom mennyire emészthető jelen formájában, de én igyekeztem hétköznapi emberek számára érhetően fogalmazni, nem pedig bemásolni a HUPWikis cikket. :-)

Viszont adódott egy kérdésem. Ugye a címet úgy írtam, ahogy kell, nagybetűvel kezdve. A cikkekben viszont fstab szerepel. Így működik a belső hivatkozás? Vagy egyszerűbb a címet kisbetűsre módosítani? --Rapfen 2013. december 22., 21:44 (CET)


Tibi bácsi!

Igazad van. Így teszek.  :-D --Rapfen 2013. december 22., 22:21 (CET)

fstab

Igazad van. reggel már észrevettem, csak nem akartam ezerszer belejavítani, Van még más is, amit valószínűleg át kellene fogalmazni. Gondoltam akkor törlöm. Az oka, hogy több példát is összevadásztam (NTFS partíció hiányában), aztán végül is ezt választottam. Viszont ezek szerint az előzőhöz fűzött magyarázatnak csak egy részét töröltem. Itt már nem olvasgattam át a cikket, mert a saját gépre telepített médiawikiben írtam meg a cikket (saját homokozó), ide már csak bemásoltam az egészet. Bocs.

--Rapfen 2013. december 24., 10:12 (CET)

saját homokozó


Mondjuk a stíluslapra fektettem a legkisebb hangsúlyt. :-) Csak egy képet adtam logónak.  :-) Viszont tudok benne „előszerkeszteni”. Sajnos tényleg lassú most a wiki. Azt hittem, hogy csak nálam, de ezek szerint globális a probléma.

Próbálgatom az Idézet sablont. Egész jó. Igaz, hogy nekem kicsit furcsa, hogy egy egységként kezeli a négy sort, és a negyedik sor előtt van a „ és az első után a ”. De ettől még szuper.

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked és családodnak!

--Rapfen 2013. december 24., 11:47 (CET)
Személyes eszközök