Szerkesztővita:Htibi/Archív02

Innen: Ubuwiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Archive
Ez egy korábbi vitákat és beszélgetéseket tartalmazó archiv vitalap. Ne változtass rajta. Ha fel akarsz éleszteni egy itt szereplő vitát, beszélgetést, az aktuális vitalapon tedd!

User:Arushi86 összes művei

Nagyon eltévedt. Azonnal törlendő minden szerkesztése. Wikista Palackposta 2012. január 31., 10:37 (CET)

Megtörtént. Kelemeng 2012. január 31., 13:19 (CET)

Conky

A lap hossza a wikiszoftvernek nem probléma; asszem. Soha nem találkoztam olyannal, hogy tiltakozott volna. De a Conky használata Ubuntu alatt szócikket szakaszokra kellene tagolni a jobb áttekinthetőség érdekében. Ha minimum négy szakasz van, akkor a cikk elején automatikusan megjelenik egy Tartalomjegyzék. És van egy ilyen trükk: ___TOC__, minek hatására akkor is lesz Tartalomjegyzék, ha nincs ki a négy szakasz. Üdv! Wikista Palackposta 2012. február 1., 18:34 (CET)

P.S.: mint látod, egy ubuwikis cikket nem kell külső linkkel hivatkozni. Két-két szögletes zárójellel belső hivatkozás jön létre. -- OA

Segítség:Szerkesztés

Hát ez nehéz kérdés. A Segítség:Szerkesztés lapot létre kell hozni. A Wikipédia hasonló lapja minta lehet, de valamennyire át kell írni, gondolom, ubuwikisíteni kell. Az egyelőre üres lapon el lehet helyezni egy utalást; megteszem. Aztán majd csak létrehozza a lapot valaki. Alkalmasint be kell másolni. A Wikipédia szövegei szabadok, szabadon másolhatók és átírhatók, ugyanazt a CC licencet használják, mint minden rendes linux. Csak feltüntetendő a tartalom eredete. Wikista Palackposta 2012. február 1., 22:29 (CET)

Azonnali sablon

A sablon elsősorban az olvasóknak szól. Ha vannak. Wikista Palackposta 2012. február 2., 10:10 (CET)

Scroll

Oké! Te értesz hozzá, én csak áthozom ezeket innen-onnan. Wikista Palackposta 2012. február 4., 11:11 (CET)

Előléptetés

Mától Htibi admin, szépen beszéljetek vele, különösen a spammerek :).

Gratuláció

Gratulálok az előléptetésedhez. Ahogy nézem az előzményeket, lesz munkád bőven. :-) Sok sikert! De ne felejtsd el kijavítani az elején a "szerkesztővel"-t. Az admin mégiscsak Isten után a második. :-) Jó munkát és kitartást! Rapfen 2012. február 4., 15:21 (CET)

Köszönöm.

Htibi 2012. február 4., 15:45 (CET)

Spam-kérdés

Előre jelzem, hogy semmi tapasztalatom nincs a Wiki-szerkesztésben. Most tanulgatom. De az mindjárt elején szembetűnő volt, hogy komoly probléma a spam. Napi szinten ad munkát nektek. Más oldalaknál láttam, hogy apróbb feladatok megoldásával, vagy captcha kóddal próbálják elejét venni a kéretlen regisztrációnak. Itt ez nem megoldható? Esetleg ellenkezik a Wiki elveivel, vagy technikai oka van? Nem lehetne a regisztrációnál plussz kérdéssel kiegészíteni a listát, például egy speciálisan magyar kérdéssel, hiszen nekem úgy tűnik, magyar tudással nem rendelkező személy, vagy ami sokkal valószínűbb, robot a ludas? Gondolom más wiki oldalakon is létezik ez a probléma, ott sem tudták megoldani? Pl. az Arch-osok wikije. Vagy sajnos a Wiki ezzel jár. Bocs, ha sületlenséget kérdezek, de erős bennem a kíváncsiság. Rapfen 2012. február 4., 17:02 (CET)

Sablondokumentáció

Mindenestül egyetértek, de ennek sem vagyok mestere. Az Unciklopédián is vannak ilyenek, azt sem én csináltam, de az is a Wikipédiából ered. Talán segít: itt leled meg. Üdv! Wikista Palackposta 2012. február 5., 11:06 (CET)

Teszt

Igen az lenne a cél. De valahol mindig elszúrom. Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:13 (CET)

P.S.: látom, adminjogot kaptál. Hurrá! Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:14 (CET)

Re: egy admin - nem admin. Fájhat a hasa, beleunhat, meg egyéb vismajorok. Az azonnali sablonról: majd megkérek valakit, aki kirázza a kisujjából az ilyeneket. Wikista Palackposta 2012. február 5., 14:31 (CET)

Re: botra ehhez nincs szükség. (Amúgy esélyem sincs még megtanulni sem, hogy hogyan kell egy botot programozni, üzemeltetni. De azt tudom, hogy bajokat is lehet velük okozni). Csak jól kell megcsinálni a sablont. Egyszerűen nem volt érkezésem megkérni valakit. Itt találsz egy működő azonnali sablont, onnan próbálkoztam (már másodszor) az átvétellel, de nem jött össze. Pedig működnie kéne. Hátha neked sikerül. Wikista Palackposta 2012. február 8., 17:23 (CET)

Küldtem egy emailt annak, aki az unciét megcsinálta. Várás :-) OA

Ha van valami, írjatok a vitalapomra, mert akkor kapok egy emailt, és, feltéve persze, hogy tudok, szívesen segítek. Karmela posta 2012. február 8., 22:11 (CET)

Hiányos

A sablon tetszetős. Ha lenne főnök, azt mondanám neki, hogy bólintson rá. De valami nagyon nem stimmel még... Wikista Palackposta 2012. február 10., 16:58 (CET)

Kezdem elveszteni a fonalat. Egy apróságot viszont értek: [[Kategória:Sablonok|H]]. Így sorolt be H-hoz, és nem S-hez. Wikista Palackposta 2012. február 10., 18:18 (CET)

To do sablon

Tudtok Wikistával készíteni egy olyan todo sablont, mint ami a Wikipedián van? Próbáltam az ottani sablon forrását átmásolni, de nem jött össze
Udi 2012. február 10., 23:19 (CET)


Szuper, tökéletesen működik, köszönöm szépen :)!
Udi 2012. február 11., 15:00 (CET)

Képjog

Ez nem wikikérdés, hanem szerzői jogi kérdés. Ez áll ott:

Ez a fájl a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 Unported licenc alapján használható fel.

Vagyis lenyúlható. Csak fel kell tüntetni a forrását. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:18 (CET)

Feltöltöttem .png-ben. .svg-t az Ubuwiki nem fogad el. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:23 (CET)

A Wikimedia Commonsra, és nem a magyar Wikipédiára hivatkoztam forrásként, hiszen a Commons az összes, bármilyen nyelvű wikipédiák közös médiatára. A magyar Wikipédia is közvetlenül onnan linkeli. Az Ubuwiki ezt nem tudja megtenni, mert nem egy Wikipédia, csak a Mediawiki szoftvert használja ő is. Wikista Palackposta 2012. február 12., 20:34 (CET)

Új ubuntu.hu portál: javaslatok

Olyan kérdésem lenne, hogy az új ubuntu.hu portálra érkező javaslatokat hogyan lenne érdemes megvalósítani? Azt szeretném megoldani, hogy egy bárhova beszúrt (belinkelt) javaslat azonnal megjelenne (linkelődne) a Javaslatok oldalon, ha elutasításra, elfogadásra vagy alkalmazásra kerül, akkor pedig átkerül a Javaslatok elfogadva vagy a Javaslatok alkalmazva oldalakra. Gondolom ehhez elég 3 kategóriát létrehozni, és a gyűjtőoldalakat átirányítani a kategóriák kilistázó oldalára.

Másik dolog, hogy valószínűleg az új ubuntu.hu portál fejlesztésének nyomon követése itt a Wikin fog zajlani. Ehhez jó lenne nekünk egy feladatok sablon, amit elláthatnánk olyan adatokkal, mint pl. felelős, státusz (tervezés alatt, kidolgozás alatt, megoldva), prioritás, ráfordított idő, tervezett idő stb., mintának a redmine feladatkezelését gondoltam. A kérdés az, hogy ilyen kérésekkel lehet-e titeket terhelni, vagy a saját erőforrásainkból bővítsük a Wikit? Azért kérdezem, mert a Wiki felfuttatása is folyamatban van, és nem szeretnék tőletek erőforrást rabolni, és ha kialakul egy webfejlesztő csapat, akkor ez igazából számunkra testhezálló, és akkor a projekt indulása elé betervezzük az ilyen feladatokat is.

Udi 2012. február 13., 13:30 (CET)

Annyi automatizmus elég nekem, ha kézzel berakom a szócikkbe a kategóriát, akkor megjelenjen a kategóriaoldalon. A következő kategóriákra lenne szükség: Javaslat, Javaslat elfogadva, Javaslat alkalmazva. Ezekhez van már hasonló nevű link az Új ubuntu.hu portál oldalon, azokat gondolom át lehet írni/irányítani, hogy azok legyenek a kategóriaoldalak, tehát ott jelenjenek meg a szócikkek. A Javaslatok oldalt akár lehet is törölni, Sevoir javaslatát lementettem, majd létrehozok neki úgy szócikket.

Udi 2012. február 13., 17:54 (CET)

Subst:

Általában szinte mindegy; asszem. Itt van leírva a szerepe, működése: [1] Wikista Palackposta 2012. február 15., 16:45 (CET)

Anontalkpagetext

Ezt a lapot: MediaWiki:Anontalkpagetext csak admin szerkesztheti. Próbáld meg az alábbiakat beleszerkeszteni. Ha működni fog, anonok vitalapján láss csodát (előtte elég egyetlen karaktert odabiggyeszteni neki).

---- {| id="anontalktext" class="plainlinks noeditsection" style="font-size:90%; background-color:#F8F8F8; border: 1px solid #B8B8B8; margin:1em 1em 0em 1em; padding:0.25em 1em 0.25em 1em; clear: both;" | style="padding-right: 1em;" | [[Image:Information icon.png|40px]] || Ez egy olyan anonim felhasználó vitalapja, aki még nem készített magának nevet vagy azt nem használta. Ezért az [[IP-cím]]ét használjuk az azonosítására. Ugyanazon az IP-címen számos felhasználó osztozhat az idők folyamán. Ha anonim felhasználó vagy és úgy érzed, hogy értelmetlen megjegyzéseket írnak neked, akkor [[Unciklopédia:Segítség/Hogyan jelentkezz be|regisztrálj]] vagy [[Speciális:Userlogin|lépj be]], hogy megakadályozd a más anonim felhasználókkal való keveredést.<br/> [[http://www.dnsstuff.com/tools/ipall.ch?ip={{PAGENAMEE}} IP-infó] · [http://whois.domaintools.com/{{PAGENAMEE}} WHOIS] · [http://www.dnsstuff.com/tools/ip4r.ch?ip={{PAGENAMEE}} RBL] · [http://www.robtex.com/rbls/{{PAGENAMEE}}.html RBL2] · [http://www.as3344.net/is-tor/?args={{PAGENAMEE}} Tor]] [ [[Special:Contributions/{{PAGENAMEE}}|szerk]] · [[Special:DeletedContributions/{{PAGENAMEE}}|törölt szerk]] · [http://tools.wikimedia.de/~luxo/contributions/contributions.php?user={{PAGENAMEE}}&blocks=true crosswiki szerk] · [http://unciklopedia.org/wiki/Special:Log/block?page=User:{{PAGENAMEE}} blokk log]] |}

Üdv! Wikista Palackposta 2012. február 20., 12:23 (CET)

Pardon! Az Unciklopédia szót, és mindenütt minden hozzátatozóját értelemszerűen javítani kell. Az Unciklopédiában én hoztam ezt létre, de persze a Wikipédiából vettem át. Wikista Palackposta 2012. február 20., 17:11 (CET)
Amúgy MediaWiki névterű lapot még egyszerű bejelentkezett szerkesztő sem babrálhat. Adminbit kell hozzá. Helyes! Wikista Palackposta 2012. február 20., 18:34 (CET)

A nem bejelentkezett IP-címről szerkesztő hovatartozását lehet a sablon alján levő linkek segítségével megállapítani. Azt is, hogy szerepel-e valami blacklisten. Látható a tartomány tól-ig-je: hogy honnan alkalmatlankodik. Hogy ki a szolgáltatója. De ha az Ubuwikit csak regisztrálva lehet szerkeszteni, akkor és addig fölösleges az egész (a tor-t én is döglöttnek látom). Wikista Palackposta 2012. február 20., 20:13 (CET)

Spamprobléma oldódik

Ezt a fiókot már csak egy nehéz kérdésre válaszolás után tudtam létrehozni, lássuk hogy segít-e a gondjainkon. Kelemengproba 2012. február 28., 21:06 (CET)

Parancsok

Örülök, hogy emlékszel az ígéretemre. :-)

Sajnos nem minden este értem rá, ezért elég lassan haladtam. Felkerült az első rész, de szeretném még bővíteni, főleg példákkal, hogy mi is történik, ha az adott parancs be van írva. Talán nem félnek majd annyira egyes kezdők beírni a parancsokat, ha látják előre, hogy körülbelül mi is fog történni. Próbáltam képet is csinálni, de még finomítani kell rajta, én nem vagyok olyan ügyes mint Esőkirály. A színek. Azért ez már jobb mint a fekete, de még nem az igazi. Majd még finomítok rajta. :-) Rapfen 2012. február 29., 23:00 (CET)

A Nyugi, mint olyan

Valami értékes háttérmunka folyt a robotok ellen, amit sejtettem, de nem érzékeltem. Mindenesetre a megoldás hibátlan lehet. Amúgy a nyugalmat nehezebb észrevenni, mint a dilit, hasonlóképp, ahogy a kosz látszik, a tisztaság meg nem. Csak van. Wikista Palackposta 2012. március 2., 19:16 (CET)

Könyvtár vs mappa

Köszi a segítséget és a tanácsokat. Akkor visszaírom mappára. Bár igazából én is a mappa szót használom, űgy gondoltam itt inkább a könyvtár/alkönyvtár lenne a helyes. Főleg ilyen parancs után mint az mkdir. :-) És itt volt a dilemmám a directory és folder miatt. De igazad van, legyen egységes a megfogalmazás, úgy követhető könnyebben. Köszi a javítgatásokat, és a behúzással is tényleg jobb lett a parancs neve sor. Bocs, hogy ennyi javítani valót adtam.Rapfen 2012. március 2., 19:18 (CET)

Edittools

Érdemes lenne életre kelteni ezt a lapot: MediaWiki:Edittools. Alapesetben ez például így nézhet ki: http://hu.wikiquote.org/wiki/MediaWiki:Edittools

A karakterekre kattintva azok a szövegben a kurzorhoz kerülnek. Praktikus. A lapforrás az Ubuwikiben ezt írja róla: Ez a szöveg a szerkesztés és a feltöltés űrlap alatt lesz látható. Üdv! Wikista Palackposta 2012. március 3., 08:57 (CET)

Hát az lehet, hogy kell hozzá valami kiegészítő. Nem tudom megállapítani. Viszont itt baromi mennyiségű okosság lelhető fel: [2] Wikista Palackposta 2012. március 3., 11:39 (CET)

Kocsmafal

Szerintem jó, ha van. Wikista Palackposta 2012. március 4., 23:11 (CET)

  1. Teljesen egyszerű Kocsmafalra van csak szükség. Létrehoztam.
  2. Wikibuli: ott a helyem.

Wikista Palackposta 2012. március 5., 21:32 (CET)