Huawei E220 modem kapcsolódási problémájának megoldása

Innen: Ubuwiki
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ubuntu 11.04-től kezdve problémák vannak a Huawei E220 modem kapcsolódásával. A leírásban egy olyan megoldás olvasható, aminek a helyes működése Ubuntu 11.04, 11.10 és 12.04 rendszerekben ellenőrizve lett.

Telepítés az Ubuntu szoftverközpontból Ubuntu 12.04 rendszerben

Ubuntu 12.04 esetében nyissuk meg az Ubuntu szoftverközpontot, keressünk rá a wader-core csomagra és telepítsük.

Telepítés az Ubuntu szoftverközpontból Ubuntu 11.04 és 11.10 rendszerekben

A korábbi kiadásokhoz a csomagot előbb le kell tölteni és utána telepíthetjük. A wader-core telepítéséhez még egy függőség is szükséges, ami a python-messaging csomag. Ezeket a következő linkeken tölthetjük le:

A telepítést a python-messaging csomaggal kezdjük. Ehhez kétszer klikkeljünk a fájlra, majd a megjelenő szoftverközpont segítségével érvényesítsük a telepítést. Ezt követően ismételjük meg a folyamatot a wader-core csomaggal is.

Telepítés Terminálban

Aki a Terminált részesíti előnyben annak a csomagok letöltését követően az alábbi parancsot kell kiadnia:

sudo dpkg -i "/a/csomagok/helye/"

Amennyiben a csomagok mentése az Asztalra történt, úgy - a felhasználói név módosítása esetén - a helyes parancs a következő

sudo dpkg -i ~/Asztal/python-messaging_0.5.11-1_all.deb ~/Asztal/wader-core_0.5.7-1_all.deb

A telepítés érvényesítéséhez nyomjuk meg az Enter billentyűt, majd adjuk meg jelszavunkat, ha erre kapunk egy figyelmeztetést (a jelszó gépelésénél nincs visszajelzés, annak helyes beviteléről értesítést kapunk majd). Jelszó megadása után szintén nyomjuk meg az Entert. Helyes jelszó esetén megkezdődik a telepítés.

Csatlakozás

Telepítést követően indítsuk újra az Ubuntut és betöltést követően csatlakoztassuk a Huawei E220 modemet. Amennyiben még nem volt beállítva Mobil széles sávú kapcsolat, úgy kövessük a megjelenő ablak utasításait, majd a folyamat végén indíthatjuk a csatlakozási folyamatot.

Amennyiben korábban próbáltak kapcsolódni a modemmel, úgy a Hálózat menü indikátor segítségével indítható a csatlakozási folyamat.

Megjegyzés

A wader-core csomag telepítésével eltávolításra kerül a modemmanager. Amennyiben a wader-core telepítése nem jelent megoldást, úgy telepítsük újra a modemmanager csomagot.